Jubileumboek

Ruim 30 jaar olofspoort, dat is niet niks. Hier vind u de eerste pagina's van het boek

 

 

 
Beste gasten van In de Olofspoort,
 
Wat fijn dat u allemaal op een zekere dag over de drempel van het proeflokaal In de Olofspoort naar binnen bent gestapt. Wij spreken onze dank uit, dank aan alle gasten uit binnen- en buitenland, vrienden, familie en trouwe Olofspoorters.
Het is geweldig om te mogen ervaren dat  Proeflokaal In de Olofspoort voor     velen zo'n  speciale plek is. Nog steeds zien wij hier gasten van 30 jaar geleden, maar ook vele nieuwkomers. Ons proeflokaal wordt heden ten dage nog steeds weer opnieuw ontdekt. Mijn persoonlijke ontdekkingstocht  begon 35 jaar       geleden, toen ik als  poldermeisje verhuisde ik naar de grote stad Amsterdam  om daar mijn geluk te vinden. Ik vestigde een chocoladewinkeltje in een oude suikerbroodbakkerij. Begreep echter toen nog  niet dat de zoetigheid zoveel junks zou brengen, er werd veel gestolen, en mijn chocolaterie werd een winkel van Sinkel. Molentjes rondom, souvenirs aan de balken en blikjes snoepgoed verkocht ik om te kunnen overleven. Het kon financieel echter niet zo lang meer duren want het eind was in zicht. Deze buurt was een no-go aria, en aan de toeristen werd door de politie ten strengste afgeraden hier te wandelen. Er kwam echter een ommekeer en een wonder geschiedde, er waren grote plannen voor stadsrenovatie en het Barbizon Hotel zou worden gebouwd op de kop van de Zeedijk. De buurt werd schoongeveegd en jonge ondernemers met een goed  plan kregen forse subsidie. Ik pakte mijn kans met een goed onderbouwd ondernemersplan. Mijn chocoladewinkel werd omgebouwd tot het huidige Proeflokaal voor Jenevers & Likeuren. Mijn bedrijf werd al snel een rustpunt in de   rosse buurt genoemd. Voor velen uit binnen- en buitenland is In de Olofspoort een soort huiskamer, een ontmoetingsplaats of een ruimte waar je gewoon rustig aan een tafeltje kunt zitten. Een plek waar de tijd even stilstaat, een plaats waar je je kunt wanen in de sfeer van de Gouden Eeuw. Er zijn geen gokkasten en er is zeker geen muziek uit een kastje. Wij organiseren al jarenlang gezellige        likeur en/of jeneverproeverijen, sing-alongs met onze Jazz-O-Matic-Four of  Lied & Klassiek concertjes. De opening van In de Olofspoort was 27 juli 1988 en wat  de tijd vliegt voorbij, dertig jaar inmiddels zijn verstreken en in week dertig rondom  27 juli 2018 vieren wij feest, het is tijd voor een heerlijk AFZAKKERTJE,
 
Veel dank namens het Olofspoorter Team:
Raymond Bouquet, Robby Brouwer, Adri Santegoets, Adriaan, Adrian Buhai, Paul Hakze en Riny Reiken.
 
 
 'DREAM-TEAM'
Een zaak draaien kun je niet alleen. Wat heb ik veel geluk met mijn dreamteam,     met hart en ziel wordt ik bijgestaan en daar ben ik enorm dankbaar voor.
 
Raymond werkt nu acht jaar als gastheer In de Olofspoort. Speciaal voor hem werd op zijn 70ste verjaardag als ode aan zijn doortastende en vakkundige    gastheerschap een vruchtenjenever gemaakt. Het drankje draagt zijn achternaam: Bouquet, en is bij velen bekend.
 
Adrian ( Dumitru )  Buhai, onze onderhouds- en klusjesman staat altijd voor ons klaar, op de gekste tijden. Hij weet als geen ander oplossingen te bedenken.
 
Adri Santegoets,  mijn buurman en vrolijke Brabander bleek onze redder te zijn. Deze barman kwam op het juiste moment om In de Olofspoort bij te staan. 
 
Onze jongste gastheer heet Robby Brouwer en is vrolijk en goedlachs. De horeca is zit hem in het bloed want Robby komt uit een echt horecanest.
 
Ana Vasconcelos Martins heeft jaren  bij ons gewerkt als een warme gastvrouw. Zij heeft voor In de Olofspoort de vertaling het Jubileumblad verzorgt. Vanaf heden bestaat ons jubileumblad ook in Engelse versie.
 
Paulus, mijn Friese vriend  kwam onverwachts terug in mijn leven, wij hadden elkaar vijfendertig jaar niet gezien. Inmiddels helpt hij ons op allerlei terrein.   Als een rechterhand voor ons allemaal, is Paul als een rots in de branding.                            
 
Ik dank het hele Olofspoorter Team  en Paul uit de grond van mijn hart voor de wijze waarop zij zich inzetten voor In de Olofspoort en mijn persoonlijk leven.
 
Wat vliegt de tijd voorbij en wat hebben we veel mogen delen met elkaar. Veel gasten hebben inmiddels een mooie bijdrage geleverd aan het Jubileumboek, dank aan allen uit de grond van mijn hart, 
 
 
HARTJE MOKUM,
Riny Reiken